About

Ματίνα Χρονοπούλου, B.Sc., N.D., Ph.D, Δρ. Φυσικοπαθητικών Επιστημών 

Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικής Ιατρικής και επικεφαλής του Τμήματος Φυσικοπαθητικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής, Warnborough College (UK, ΙΕ)  http://warnborough.ie/

Η Ματίνα Χρονοπούλου γεννήθηκε το 1951 στην Σπάρτη. Το 1962 Μετανάστευσε στης Ηνωμένες Πολιτείες.

– Απόφοιτος του John Jay High School, Brooklyn, N.Y. 1969

– Brooklyn College, Associate in Arts Degree, 1971, Πτυχίο A.A.

– Προπτυχιακές Σπουδές: Southwest Florida College, Naples, Fla., U.S.A. – B.Sc., 1974

– American Health Science Institute, Texas, U.S.A. Diploma in Nutritional Health Science, Πτυχίο Διατροφικής Επιστήμης  1978.

– National College of Naturopathic Medicine, Oregon. 1982. Σπούδασε Φυσικοπαθητική Θεραπευτική και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο College of Naturopathic and Complementary Medicine της Αγγλίας. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Naturopathic Doctor. 2006

– Ορμώμενη από την αγάπη της για τη διατροφή και την θεραπεία για την πρόληψη των παθήσεων μέσο της υγιεινής διατροφής, απέκτησε δεύτερο πτυχίο Natural Nutritional Therapeutics Diploma από το International School of Natural Medicine της Αγγλίας το 1986.

– Ολοκλήρωσε τετραετείς σπουδές Βελονισμού και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και αποφοίτησε το 2000, από το College of  Oriental Medicine της Αγγλίας.  Απέκτησε Lic. Dip. Master Ac., TCM.

– Medicina Alternativa, Open International University for Complimentrary Medicines– PhD. Doctor of Philosophy in Clinical Naturopathy. Διδακτορικό Δίπλωμα – Τίτλος διδακτορικής διατριβής: Treating depression and anxiety with Naturopathic Medicine.

– Σπούδασε Ομοιοπαθητική Ιατρική στο College of Naturopathic and Complementary Medicine του Λονδίνου και αποφοίτησε μετά από τριετή εκπαίδευση το 2008.  Dip. Homeopathy.

Ολοκλήρωσε τα εξής προγράμματα πρακτικής άσκησης :

– Δρ. Herbert Shelton, San Antonio, Texas – Dr. Shelton’s Health School, Σχολή Φυσικής Αφαρμάκου Ιατρικής

http://www.soilandhealth.org/02/0201hyglibcat/020127shelton.III/020127.toc.htm

http://www.whale.to/vaccines/shelton1.html

– Dr. Stanley Bass, D.C., N.D. , Ph.D. – Brooklyn, NY 11235, USA – Διατροφική Έρευνα – http://drbass.com/disease-cure.html

– Dr. Bernard Jensen, D.C. – Hidden Valley Health Ranch, Escondido California – Διατροφική Θεραπεία και Ιριδολογιία – http://www.bernardjensen.com/

– Ann Wigmore Institute, Boston, Mass, Puerto Rico – The Living Foods Lifestyle – Διατροφολογία των ένζυμων (των ζωντανών τροφών) – http://www.annwigmore.org/

– Gerson Institute, Sedona, Arizona – Meridien Hospital, Tijuana Mexico – Gerson Therapy Practitioner Training – Πρόγραμμα Γκερσον, πρακτική και εκπαίδευση, και κλινική εμπειρία από επαφή με πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, κυρίως καρκινοπαθείς και άτομα με χρόνιες παθήσεις – http://www.gerson.org/

– Dr. Roy Ozanne, M.D., H.M.D., Nutrition Specialist in the Principles of Dr. Weston A. Price. Founder of Whole Health Programs and Sandhill School of the Healing Arts – Εκπαίδευση και πρακτική των ασθενών για την βελτίωση της υγείας, με ατομικά προγράμματα διατροφής και φυσικής θεραπείας,  Υγιεινής Μαγειρικής και Ομοιοπαθητικής Ιατρικής. – http://www.wholehealthprograms.net/

– Ανεξάρτητα από την πρακτική της άσκηση, εργάστηκε στο Shangrila Health Spa and Resort, Bonita Springs Florida εκπαιδεύοντας άτομα σε θέματα διατροφής & υγείας  και στη γνωσιακή τροποποίηση συμπεριφοράς και τη διατροφική εκπαίδευση των ασθενών. – http://www.manta.com/c/mm2h8mt/shangri-la-springs

* Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων και συνεδρίων και έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει  εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά, συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίδοντας  συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις τόσο για το κοινό όσο και για επιστήμονες υγείας.

* Ασκεί το επάγγελμα Φυσικοπαθητικής Θεραπευτικής, Το προσωπικό της ενδιαφέρον  επαγγελματικά επικεντρώνεται στην προληπτική θεραπευτική.  Συμβουλεύει, εκπαιδεύει και διδάσκει τα άτομα, της φυσικές θεραπευτικές μεθόδους η / και αναλυτικότερα, η επωφελής χρήση της Ανάπαυσης, της Νηστείας, της Διαιτητικής της Υδροθεραπείας, της Ηλιοθεραπείας, της Γυμναστικής, της Κινησιοθεραπείας,  της Φυτοθεραπείας, της Ψυχοθεραπείας, των εφαρμογών απέκκρισης και μετάλλαξης, της υποστήριξης και εξισορρόπησης της Ζωικής Ενέργειας.

* Με τον όρο Φυσική Θεραπευτική εννοούμε την προοδευτική εφαρμογή μιας σειράς Φυσικών Θεραπευτικών μεθόδων που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση του οργανισμού για να τον βοηθήσει να απαλλαγή από την αρρώστια, χωρίς να αποκλείεται η χρήση φαρμάκων και εγχειρήσεων, όπου αυτό είναι αναγκαίο και αφού έχουμε χρησιμοποιήσει παράλληλα κάθε άλλη θεραπευτική αγωγή.

Διδάσκει και Εκπαιδεύει  την Φυσικοπαθητική Επιστήμη Δρ. Φυσικοπαθητικών Επιστημών, Διδάκτωρ Φυσικοπαθητικης Ιατρικής και επικεφαλής του Τμήματος Φυσικοπαθητικής & Συμπληρωματικής Ιατρικής,Warnborough College (UK, ΙΕ)

 http://warnborough.ie/

Ιωάννης Λιάπης, Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Βελονιστής

Αποφοίτησε από Ιατρική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης το 1974.

Ειδικεύθηκε στη Νευρολογία – Ψυχιατρική και έλαβε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας το 1981.

Μετά την ειδίκευση στην Νευρολογία και Ψυχιατρική ξεκίνησε το 1981 τις σπουδές στο Βελονισμό, στην Αγγλία αρχικά και εν συνεχεία στο Πεκίνο, στην Κίνα, φοιτώντας στο  Academy of Traditional Chinese Medicine – University of Beijing  από όπου και έλαβε την εξειδίκευση για το Βελονισμό.

Από το 1982 εργάστηκε στο ιδιωτικό του ιατρείο ασκώντας Εναλλακτική Ιατρική και Βελονισμό  παράλληλα με την Νευρολογία -Ψυχιατρική ασχολούμενος κατά το μεγαλύτερο μέρος με επώδυνες παθήσεις – χρόνιο πόνο.

Το ενδιαφέρον του για την Ολιστική και Εναλλακτική ιατρική τον οδήγησε και σε νέους εναλλακτικούς θεραπευτικούς δρόμους τους οποίους δοκίμασε, ενστερνίστηκε και χρησιμοποίησε, αυξάνοντας  με αυτό τον τρόπο και το θεραπευτικό του αποτέλεσμα.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την Διατροφή και την Ορθομοριακή Ιατρική στην οποία κατάφερε να δόσει μία άλλη διάσταση στο θεραπευτικό της αποτέλεσμα με το να βρίσκει τι χρειάζεται ο κάθε ασθενής – δηλαδή εξατομίκευση των αναγκών του καθενός  – (από Βιταμίνες, Ιχνοστοιχεία και τα λοιπά ορθομοριακά στοιχεία κ.λ.π ), καθώς την συνδύασε με ένα τεστ εξομοίωσης ορθομοριακών σκευασμάτων – το Electro Dermal Screening Test .

Η εξομοίωση που επιτεύχθηκε με αυτόν τον τρόπο βελτίωσε δραματικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα της  Ορθομοριακής Ιατρικής, εκτοξεύοντας τα σε απίστευτα υψηλά ποσοστά.

Άλλες θεραπευτικές μέθοδοι με τις οποίες ασχολήθηκε είναι :

– η Οζονοθεραπεία που εφήρμοσε από το 1994 με πολύ καλά αποτελέσματα σε παθήσεις που προκαλούν άλγος (κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων, οσφυαλγίες – ισχιαλγίες- αυχενικά σύνδρομα – ημικρανίες – κεφαλαλγίες – αρθρίτιδες κ.λ.π).

– η Χειλίωση  – Chelation therapy από το 1998, μετά την εκπαίδευσή του στο A.C.A.M στην Αμερική – είναι μέθοδος που βοηθά άτομα με αγγειακά προβλήματα, (αρτηριοσκλήρυνση).

– ο Bιοσυντονισμός από το 2004 μία μέθοδος   Biofeedback – Βιοαναδρόμισης που έχει εφαρμογή σε ευρύ φάσμα παθήσεων, με πολύ καλά αποτελέσματα σε ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό και ιδιαιτέρως σε αλλεργίες ή δυσανεξίες σε τροφές.

Λιάπης Αθανάσιος, Ιατρός παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Middlesex university of traditional Chinese medicine και του Πανεπιστημίου Beijing university of China.

Σπούδασε 5 χρόνια παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (βελονισμό και βοτανοθεραπεία) με πρακτική από το 2001-2002 στην κλινική πόνου στο Whittington Hospital  (Archway north London) παρακολουθώντας και δουλεύοντας μαζί με βελονιστές από την Asante Αcademy , Αffiliated Teaching and Research Centre of Chinese Medicine Archway Campus , North London.

Επίσης  το 2002-2003 δούλεψε σε 2 νοσοκομεία της Κίνας το Xi Yuan Υiyuan  and Wangjing Υiyuan Hospitals παρακολουθώντας ασθενείς στις καρδιολογική , πνευμονολογική, νευρολογική και γαστρεντερολογική  κλινικές και στα εξωτερικά Ιατρεία γυναικολογικών, δερματολογίκων, παιδιατρικών και χειρουργικών προβλημάτων.

Μέλος της ATCM(association of traditional Chinese medicine ) UK. Δούλεψε το 2004-2005 στην Shizhen clinic Kidderminster της Αγγλίας ασκώντας τον βελονισμό και την θεραπευτική βοτανολογία . Ασχολείται με την εκπαίδευση της κινέζικης ιατρικής σε όλο της το εύρος διδάσκοντας την κλασική κινέζικη ιατρική έτσι όπως χρησιμοποιείτε  και διδάσκεται στην Κίνα  χωρίς επιρροές από τον δυτικό τρόπο σκέψης .

Από την αποφοίτηση του αποτελεί μέρος του επιστημονικού προσωπικού του  Ιατρείου του Νευρολόγου Ψυχιάτρου Λιάπη Ιωάννη, ιατρείο εναλλακτικών Θεραπειών, που εφαρμόζονται οι εξής εναλλακτικές Θεραπείες : (βελονισμός, βοτανοθεραπεία, οζονοθεραπεία, Χειλείωση (Chelation therapy), ηλεκτρονικό τεστ επάρκειας βιταμινών ιχνοστοιχείων ομοιοπαθητικών φαρμάκων (electrodermal screening test), Βιοσυντονιστική θεραπεία BICOM2000.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

Λιάπης Αθανάσιος

Διεύθυνση: Βασ.Γεωργίου 26 – Θεσσαλονίκη

Τηλ.2310.839705 / Κινητό : 6937417784

mail: liapis171@yahoo.gr